Ώρες Λειτουργίας
 • clockΔευτ-Παρ: 10:00 – 14:00
                     17:00 – 21:00
  Σάββατο: Κλειστά
Στοιχεία Επικοινωνίας
Ρωτήστε τους ειδικούς

  user-3
  email-2
  smartphone

  ειδικές υπηρεσίες ελαστογραφία θυρεοειδούς (Elastographie)

  Ελαστογραφία θυρεοειδούς και βιοψία δια λεπτής βελόνης θυρεοειδικών όζων

  Η ελαστογραφία θυρεοειδούς είναι η πλέον σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογικά μέθοδος υπερήχων, η οποία συνδυάζοντας με το κατάλληλο λογισμικό πληροφορίες από την επεξεργασία του ηχητικού σήματος, όπως αποστέλλεται και λαμβάνεται από τον ηχοβολέα σχηματίζει ένα χρωματικό χάρτη με τις “μαλακές” και “σκληρές” περιοχές του υποκειμένου ιστού σε πραγματικό χρόνο. Η αξιολόγηση και ερμηνεία αυτού του γραφήματος, που ουσιαστικά οπτικοποιεί την παραμόρφωση των ιστών κατά τη διάρκεια της υπερηχογραφικής εξέτασης προϋποθέτει την κατάλληλη εμπειρία και κλινική εξάσκηση. Στα χέρια του κατάλληλα καταρτισμένου εξεταστή η ελαστογραφία αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας εργαλείο που συμπληρώνει το συνήθη υπερηχογραφικό έλεγχο με πολύτιμα πλεονεκτήματα:

  • Διευκολύνει τη στοχευμένη βιοψία οζιδιών με υπερηχογραφικά χαρακτηριστικά κακοήθειας και μειωμένη ελαστικότητα με τη μέθοδο της ελαστογραφίας
  • Περιορίζει τις βιοψίες όζων με καλοήθη υπερηχογραφική εμφάνιση
  • Εντοπίζει ζώνες μειωμένης ελαστικότητας στον εξεταζόμενο όζο επιτρέποντας την κατευθυνόμενη λήψη υλικού καλύτερης ποιότητας

  Η μέθοδος είναι ανώδυνη, δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, διενεργείται στα πλαίσια του υπερηχογραφικού ελέγχου ρουτίνας και μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές κριθεί αναγκαίο από τον θεράποντα ενδοκρινολόγο.

  Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο υπερηχοτομογράφο τελευταίας τεχνολογίας, υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης απόδοσης Ascendus Hi Vision της Hitachi με δυνατότητα εξέτασης με Real-Time ελαστογραφία θυρεοειδούς αδένα και παρέχει τη δυνατότητα ενδελεχούς απεικόνισης του θυρεοειδούς αδένα και παθολογιών αυτού. Για όζους που κρίνονται ύποπτοι παρέχουμε στην ENDOMEDICA τη δυνατότητα διενέργειας στοχευμένης βιοψίας δια λεπτής βελόνης υπό υπερηχογραφική παρακολούθηση.

  Διαβητικό πόδι – Διάγνωση και Θεραπεία

  Το ιατρείο μας διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη κατάρτιση για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε όλο το φάσμα της νόσου. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη με συστηματικό έλεγχο των κάτω άκρων μέσω κατάλληλων νευρολογικών δοκιμασιών και απεικόνιση των αγγείων μέσω της τεχνικής των υπερήχων (Doppler) επιτρέποντας έτσι την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και αποφυγή επιπλοκών.

  Επιπλέον παρέχουμε πολύπλευρη εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων του διαβητικού ποδιού με συστάσεις για επιλογή ειδικών παπουτσιών και πάτων που εξασφαλίζουν την αποφόρτιση του ποδιού, επιφανειακό χειρουργικό καθαρισμό και τοποθέτηση των κατάλληλων επιθεμάτων. Τα επιθέματα διατηρούν καθαρό το έλκος, απορροφούν το εξίδρωμα διατηρώντας ταυτόχρονα το κατάλληλο υγρό περιβάλλον στην περιοχή της εξέλκωσης, δρουν αιμοστατικά και προστατεύουν από λοιμώξεις. Με τους τρόπους αυτούς η χρησιμοποίηση των επιθεμάτων επιταχύνει την επούλωση και βοηθά στην αποκατάσταση των ελκών.

  Ο ιατρός Florian Schlereth, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη ιατρείο διαβητικού ποδιού της ENDOMEDICA και της κλινικής Άγιος Λουκάς έχει λάβει μέρος σε εξειδικευμένα σεμινάρια της γερμανικής εταιρείας για τη φροντίδα χρόνιων πληγών ICW με ιδιαίτερη βαρύτητα στο διαβητικό πόδι και διαθέτει μακρόχρονη κλινική εμπειρία και κατάρτιση από την επίβλεψη του διαβητολογικού σταθμού με εξειδικευμένη πτέρυγα και εξωτερικά ιατρεία διαβητικού ποδιού στην Πανεπιστημιακή Κλινική J.W.Goethe της Φρανκφούρτης.

  Διαβητικό Check-up

  Στην ENDOMEDICA γνωρίζουμε πολύ καλά ποσό δραματική μπορεί να είναι η επίπτωση των επιπλοκών του διαβήτη στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Ύψιστη προτεραιότητα μας αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση και η εφαρμογή στρατηγικών πρόβλεψης και πρόληψης της εμφάνισης των βραχυπρόθεσμων, αλλά και απώτερων επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη. Έχουμε καθιερώσει με τη χρήση ενός άκρως επιτυχημένου γερμανικού κλινικού μοντέλου και με βάση τις συστάσεις των διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων ένα πρωτόκολλο προληπτικών ελέγχων (τσεκ απ), τα οποία παρέχονται στον ασθενή σε τακτά χρονικά διαστήματα και καλύπτουν όλο το φάσμα των δυνητικών συνεπειών του σακχαρώδους διαβήτη και περιλαμβάνουν:

  • Ενδελεχή έλεγχο της ρύθμισης του σακχαρώδους διαβήτη με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών μέτρησης, καταγραφής, απεικόνισης συστηματικής μελέτης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που επιτρέπουν μέσω ανάλυσης και συζήτησης με τον ασθενή την βελτιστοποίηση της ρύθμισης του σακχάρου στο σπίτι. Παράλληλα προσφέρεται υποστήριξη σε θέματα διατροφής και άσκησης με διατροφικά πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στην καθημερινότητα και τις ανάγκες του ασθενούς.
  • Πλήρη κλινικό και νευρολογικό έλεγχο των κάτω άκρων.
  • Πλήρη κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο με τη βοήθεια υπερήχου (Doppler) της αγγείωσης των κάτω άκρων
  • Απεικονιστικός έλεγχός με τη βοήθεια υπερήχου (Doppler) των καρωτίδων για την έλεγχο παρουσίας αθηρωματικών αλλοιώσεων
  • Εξέταση ούρων με τη χρήση ταινίας ούρων για την παρουσία λευκώματος ή κετονών.
  • Απεικονιστικός έλεγχος με τη βοήθεια υπερήχου του ήπατος για τον έλεγχο λιπώδους διήθησης του ήπατος (Μη-αλκοολική στεάτωση/στεατοηπατίτιδα).