Μπογδάνου Bogdanou - Ενδοκρινολόγος Endokrinologe bei Endomedica
Εμπειρία σε Κλινικές6 χρόνια εμπειρίας
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.
Πλήρες βιογραφικόΔείτε το CV

Δήμητρα Μπογδάνου

Ενδοκρινολόγος

Η ιατρός Δήμητρα Μπογδάνου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα του Ν. Έβρου και ολοκλήρωσε τις βασικές ιατρικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8.67/10 «Άριστα». Στη συνέχεια εργάσθηκε για έξι χρόνια (2011-2017) στην Πανεπιστημιακή Κλινική του J.W.Goethe Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης αποκτώντας την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας, Διαβητολογίας και Μεταβολισμού. Παράλληλα με το κλινικό της έργο, ασχολήθηκε στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής με την έρευνα με εξειδίκευση στο μεταβολισμό και την επιρροή της βιταμίνης D στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η διδακτορική διατριβή της ιατρού, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο J.W.Goethe της Φρανκφούρτης τιμήθηκε με το βραβείο Silvia King της καλύτερης διδακτορικής διατριβής του έτους 2015 της Γερμανικής Εταιρείας Διαβήτη (DDG).

Ακολούθως η ιατρός συνέχισε το ερευνητικό της έργο στη μελέτη της επίδρασης της βιταμίνης D στο σύνδρομο του διαβητικού ποδιού, για την οποία και έλαβε την ερευνητική υποτροφία του έτους 2014 της Γερμανικής Εταιρείας Διαβήτη (DDG). H ιατρός έχει συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο παρουσιάζοντας εργασίες και ανακοινώσεις.

Η ιατρός  έχει μία κόρη. Από το Μάρτιο του 2020 ζει μόνιμα στην Ελλάδα και εργάζεται στο ιδιωτικό ενδοκρινολογικό ιατρείο ENDOMEDICA που διατηρεί με το σύζυγό της και επίσης ενδοκρινολόγο Φλόριαν Σλέρετ.